fbpx

Τι είναι σημαντικό για να γίνει μια επιχείρηση κομμωτηρίου υγιής και ανταγωνιστική.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες κομμωτές σήμερα που θέλουν να λέγονται επιχειρηματίες ψάχνουν ακριβώς να βρουν αυτό που θα βοηθήσει την επιχείρηση τους.
Ας ανατρέξουμε αρχικά στην δομή ανάπτυξης των επιχειρήσεων κομμωτηρίων που εδώ και πολλά χρόνια έχει καλλιεργηθεί βαθειά στην συνείδηση των επαγγελματιών κομμωτών.
Η ανάπτυξη αυτή περνούσε μέσα από την ανάγκη εξέλιξης του επαγγελματία καλλιτεχνικά και την προσπάθεια του για εξειδίκευση και καλύτερη ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών.
Αυτό γινόταν με την αλλαγή χρήσης πιο εξειδικευμένων προϊόντων και τεχνικών υπηρεσιών και την προσπάθεια του επαγγελματία να δείξει στην πελάτισσα ένα πιο καλλιτεχνικό προφίλ ώστε να κερδίσει την μάχη του ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα βελτίωνε τις γνώσεις του μέσα από την παρακολούθηση διαφόρων σεμιναρίων και ανέβαζε το prestige και το brand name του με την δημιουργία καλύτερου και πιο εντυπωσιακού χώρου για να προσελκύει τις καταναλώτριες.
Διαφήμιση σε περιοδικά με προβολή του χώρου και αναφορά στην ποιότητα παροχών ήταν τα όπλα του για να είναι ανταγωνιστικός σε καταναλώτριες που έψαχναν τον καλύτερο και πιο εξειδικευμένο.
Όλη η επικοινωνία κυρίως παιζόταν στην ώρα που η πελάτισσα περνούσε την πόρτα του κομμωτηρίου.
Μπαίνοντας όμως στην νέα εποχή της τεχνολογίας, άλλαξε ριζικά ο τρόπος της επικοινωνίας με τους καταναλωτές.
Αν υπολογιστεί και η κρίση των τελευταίων ετών, είχαμε σαν αποτέλεσμα να γίνει άνω κάτω η αγορά, να αλλάξει η συμπεριφορά των καταναλωτών και τα δεδομένα της επιχειρηματικότητας. Πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν άσχετα εάν είχαν καλή καλλιτεχνική κατάρτιση.
Η τέχνη πλέον από μόνη της σήμερα μοιάζει ορφανή να γοητεύσει τους καταναλωτές, ενώ οι μεγάλοι πλούσιοι χώροι του κομμωτηρίου περισσότερο θα λέγαμε τρομάζουν την πελάτισσα, αλλά και δεν δημιουργούν πλέον προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες.
Έχει χαθεί η αξία των υπηρεσιών εξαιτίας της φθηνής υπηρεσίας που έχει καθιερωθεί και της μη δυνατότητας πολλών επαγγελματιών να υποστηρίξουν μια ακριβή υπηρεσία.
Χρειάζεται πλέον η βοήθεια άλλων σημαντικών εργαλείων του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας που θα προσελκύουν καταναλωτές και θα τους κάνουν να μένουν πιστοί στην επιχείρηση.
Η σωστή διαχείριση, ώστε να μπορεί μια επιχείρηση να είναι κερδοφόρα έγινε πολύ δύσκολη υπόθεση, με αποτέλεσμα ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν δουλειά, να μη κατορθώνουν την απαιτούμενη κερδοφορία. Άλλοι δε πάλι λειτουργούν σαν να είναι υπάλληλοι του εαυτού τους.
Σήμερα ο επαγγελματίας ενώ επενδύει πολλά στην εκπαίδευση του δεν έχει τα ανάλογα αποτελέσματα βελτίωσης της παραγωγικότητας του.
Το πρώτο σημαντικό είναι ότι επενδύοντας στην εκπαίδευση και αναβάθμιση σου θα πρέπει να φροντίσεις να μάθεις πως όλα αυτά θα τα επικοινωνήσεις σωστά με τους καταναλωτές για να σε προτιμήσουν.
Το δεύτερο σημαντικό είναι να βρεις τους πελάτες που θα προσελκύσουν και θα αγοράσουν τις υπηρεσίες σου.
Η επικοινωνία αυτή έγκειται στο γεγονός πως θα δημιουργήσεις το όφελος και το κέρδος που θα πρέπει να αντιληφθούν οι καταναλωτές για να σε προτιμήσουν και να σε επισκεφτούν. Πως θα σε ξεχωρίσουν σαν επαγγελματία, δηλαδή με ποιο τρόπο θα διαφοροποιηθείς.
Οι υπηρεσίες που παρέχεις είναι άμεσα συνδεδεμένες με το προφίλ σου και το brand name που έχει η επιχείρηση σου, γιατί αυτά τα δύο πάνε μαζί και δημιουργούν την αξία της υπηρεσίας που πληρώνει ο καταναλωτής. Άρα όταν προβάλεις υπηρεσίες ελκυστικές οικονομικά ή καλλιτεχνικά χωρίς να έχεις χτίσει το προφίλ σου δεν έχεις τα αποτελέσματα που πρέπει γιατί οι υπηρεσίες παροχής περνάνε μέσα από την λογική του ‘ποιος τις παρέχει’ ή ‘ποια επιχείρηση τις παρέχει’
Τρίτο σημαντικό γεγονός είναι ότι πρέπει να περάσεις σε μια πολύ εξειδικευμένη διαχείριση ώστε να μάθεις πώς να κάνεις κέρδη μέσα σε αυτό το τοξικό οικονομικό περιβάλλον και όχι απλά να έχεις κάποιο πρόγραμμα και να προσπαθείς να κατανοήσεις τι σημαίνουν τα στοιχεία που έχεις καταχωρήσει και να συγκρίνεις χρονιά με χρονιά σε τζίρο και έξοδα και να βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα για την πορεία της επιχείρησης σου. Σε αυτό το σημείο πάσχουν σήμερα οι περισσότερες επιχειρήσεις κομμωτηρίων που ενώ διαθέτουν ένα ή περισσότερα κομμωτήρια με αρκετά άτομα προσωπικό δεν καταφέρνουν να έχουν τα κέρδη και την αποτελεσματικότητα που θα έπρεπε ή θα ήθελαν να έχουν.
Σίγουρα λείπει ένας στρατηγικός σχεδιασμός λειτουργίας με τα νέα δεδομένα.
Σήμερα πρέπει μια επιχείρηση να οργανωθεί διαφορετικά, να γίνει άλλου είδους διαχείριση και οικονομική ανάλυση και να δουλέψει με άλλα δεδομένα στην επικοινωνία και στο μάρκετινγκ ώστε να είναι ανταγωνιστική και ελκυστική στα μάτια των καταναλωτών.
Εμείς σαν Original hair business έχοντας κατανοήσει τις μεγάλες αλλαγές στην αγορά έχουμε δημιουργήσει τις κατάλληλες δομές ώστε μια επιχείρηση κομμωτηρίου να μπορεί να ανταποκριθεί με τα νέα δεδομένα και να έχει τα κατάλληλα αποτελέσματα.
Επικοινωνήστε μαζί μας και ζητήστε πληροφορίες γιατί είμαστε η μόνη ομάδα συμβούλων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΩΝ που υποστηρίζουμε πρακτικά τις επιχειρήσεις κομμωτηρίων και είμαστε κοντά τους ανά πάσα στιγμή.

Οι υπηρεσίες που παρέχετε προσελκύουν καταναλωτές?

Δωρεάν Video από την ενότητα Business Stories

 
 

About us

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον χώρο των επιχειρήσεων ομορφιάς – κομμωτηρίων δημιουργήσαμε μια ομάδα ικανών ανθρώπων που θα μπορεί να στηρίξει μια επιχείρηση κομμωτηρίου. (περισσότερα)

Αναλυτική αρθρογραφία

Επιχειρηματική αρθρογραφία απευθείας στο e-mail σας αποκλειστικά για επιχειρήσεις κομμωτηρίων

Κερδοφορία κομμωτηρίου

Αναρωτιέστε εάν η δική σας επιχείρηση κομμωτηρίου είναι κερδοφόρα?  Εδώ θα βρείτε την απάντηση που ψάχνετε

Οικονομική αξιολόγηση on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας και διαπιστώστε εάν αποδίδει σωστά στον οικονομικό τομέα

Αξιολόγηση υπηρεσιών on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας στον τομέα των παρεχόμενων υπηρεσιών και λάβετε άμεσα τα αποτελέσματα

Επιχειρηματική αξιολόγηση on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας και διαπιστώστε εάν είναι ανταγωνιστική στην περιοχή που δραστηριοποιείται

Επιχειρηματική αρθρογραφία

Original Hair Business
Συμβουλευτική & Διαχείριση κομμωτηρίων
Ηπείρου 15, Περαία, Θεσσαλονίκη
τηλ. 23925-01436
κιν. 6980-449191, 6980-449292
info@originalhairbusiness.com
Eπικοινωνήστε μαζί μας

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου συμφωνείτε στην χρήση cookies