fbpx

Πως να ξεχωρίσετε και να δυναμώσετε τη φίρμα του κομμωτηρίου σας

Το ζητούμενο είναι πως θα δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας με σκοπό να σας εμπιστεύονται, να έχετε ένα σταθερό πελατολόγιο στο οποίο επάνω να βασίσετε την βιωσιμότητα της επιχείρησης σας και να φέρετε και νέους πελάτες.
Η φήμη που πηγάζει από ένα πιστό πελατολόγιο, είναι μοχλός ανάπτυξης για την δημιουργία νέου πελατολογίου.
Πρέπει όμως πρώτα από όλα να ενισχύσετε το όνομα και την φίρμα σας, δηλαδή να διακριθείτε σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας. 
Πόσες φορές έχω ακούσει επαγγελματίες κομμωτές  να παραπονιούνται για τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στον κλάδο τους και πόσο δύσκολο είναι να «διαφοροποιηθούν» απέναντι στους πελάτες τους! Πόσο λάθος όμως κάνουν!
Είναι σίγουρο πως αν το προσεγγίζετε αποκλειστικά και παραδοσιακά έως σήμερα μόνο από την πλευρά της δουλειάς σας, είναι λίγο δύσκολο να το πετύχετε.
Ο παραδοσιακός κλασικός τρόπος του ανταγωνισμού, αυτός δηλαδή που όλοι κάνουν σχεδόν τα ίδια, οδηγεί τους περισσότερους καταναλωτές να σας βλέπουν και να σας αντιμετωπίζουν σαν ένα ακόμη καλό κομμωτήριο στην περιοχή τους.
Το αποτελεσματικό μάρκετινγκ είναι αυτό που μπορεί να κάνει την διαφορά στην διαφοροποίηση, αλλά χρειάζεται να αναθεωρήσετε πολλές παραδοσιακές απόψεις για καταναλωτές, για την έννοια της ποιότητας, για τις παροχές που πρέπει να δίνονται από επαγγελματικούς χώρους κομμωτηρίων και γενικά ότι είναι έξω από την καθημερινή αντίληψη των περισσοτέρων σε ότι έχει σχέση με την επικοινωνία.
Πρώτα από όλα πρέπει να δώσετε απαντήσεις σε δύο ερωτήματα:
Πώς να παρουσιάζεστε διαφορετικοί και πώς να έρχεστε σε προσωπική επαφή με τους πελάτες σας, ώστε να αναπτύξετε έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό στο να σας βλέπουν πιο εξειδικευμένους, διαφορετικούς σαν επαγγελματίες και να νοιώθουν σιγουριά και ασφάλεια. 
Για  να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά δεν θα πρέπει απλά να κάνετε καλύτερα ότι κάνουν οι άλλοι, αλλά να παρέχετε μια ξεχωριστή εμπειρία ικανοποίησης στους πελάτες σας, η οποία να κάνει εντύπωση και να τους δημιουργεί το συναίσθημα να το μοιραστούν με γνωστούς τους.
Το πιο σημαντικό που δεν κάνουμε είναι το after sales, γιατί απλά θεωρούμε ότι κερδίσαμε τον πελάτη, λόγω της καλής υπηρεσίας που παρείχαμε, χωρίς να υπολογίζουμε την αξία του μάρκετινγκ πάνω σε αυτό, που είναι ικανή να μας πάρει τον πελάτη, επειδή απλά τον εντυπωσίασε και τον άγγιξε συναισθηματικά.
Σε μια κορεσμένη αγορά οι καταναλωτές προτιμούν αυτούς που θα τους εντυπωσιάσουν και θα τους εκπλήξουν θετικά και ας είναι κάτι πολύ μικρό και ασήμαντο για τους περισσότερους που δεν μπορούν να το δούν.
Το e-mail και το internet οι περισσότεροι επαγγελματίες το χρησιμοποιούν απλά για να δείξουν την ύπαρξη τους, την αξία τους σαν κομμωτές και όχι για να δημιουργήσουν στους πελάτες μια πιο ουσιαστική και προσωπική σχέση.
Στο μέλλον και μετά την κρίση δεν θα επιβιώσει ο καλύτερα εκπαιδευμένος, αλλά ο ποιο επιχειρηματίας και αυτός που θα ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στις προσδοκίες και απαιτήσεις του καταναλωτή.
Μπείτε στο μυαλό των καταναλωτών και αναπτύξτε το δικό σας πλεονέκτημα όσο περισσότερο εξειδικευμένα μπορείτε και διαφορετικά.
Η επαφή με τους πελάτες σας μόνο μέσα στο κομμωτήριο δεν αρκεί για να τους κερδίσετε , ούτε οι καλές προσφορές και τιμές που θα δώσετε.
Η σωστή και έξυπνη συνεχής επαφή με τον πελάτη είναι το κλειδί της υπόθεσης με τον τόσο μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει. 
Το  να έχετε μια θέση στο μυαλό των πελατών σας δεν είναι κάτι που το κερδίζετε σε μια επίσκεψη, είναι κάτι που πρέπει να ξεκινήσει με μια αξέχαστη εμπειρία και στη συνέχεια να το καλλιεργήσετε με συνεχή επικοινωνία που ευχαριστεί και ξαφνιάζει τον πελάτη.

 

Οι υπηρεσίες που παρέχετε προσελκύουν καταναλωτές?

Δωρεάν Video από την ενότητα Business Stories

 
 

About us

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον χώρο των επιχειρήσεων ομορφιάς – κομμωτηρίων δημιουργήσαμε μια ομάδα ικανών ανθρώπων που θα μπορεί να στηρίξει μια επιχείρηση κομμωτηρίου. (περισσότερα)

Αναλυτική αρθρογραφία

Επιχειρηματική αρθρογραφία απευθείας στο e-mail σας αποκλειστικά για επιχειρήσεις κομμωτηρίων

Κερδοφορία κομμωτηρίου

Αναρωτιέστε εάν η δική σας επιχείρηση κομμωτηρίου είναι κερδοφόρα?  Εδώ θα βρείτε την απάντηση που ψάχνετε

Οικονομική αξιολόγηση on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας και διαπιστώστε εάν αποδίδει σωστά στον οικονομικό τομέα

Αξιολόγηση υπηρεσιών on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας στον τομέα των παρεχόμενων υπηρεσιών και λάβετε άμεσα τα αποτελέσματα

Επιχειρηματική αξιολόγηση on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας και διαπιστώστε εάν είναι ανταγωνιστική στην περιοχή που δραστηριοποιείται

Επιχειρηματική αρθρογραφία

Original Hair Business
Συμβουλευτική & Διαχείριση κομμωτηρίων
Ηπείρου 15, Περαία, Θεσσαλονίκη
τηλ. 23925-01436
κιν. 6980-449191, 6980-449292
info@originalhairbusiness.com
Eπικοινωνήστε μαζί μας

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου συμφωνείτε στην χρήση cookies