Θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε όσο πιο κατανοητά μπορούμε τα σωστά  βήματα για να μπορεί μια επιχείρηση κομμωτηρίου να εφαρμόσει το μάρκετινγκ.

Όταν λέμε μάρκετινγκ εννοούμε κυρίως το μάρκετινγκ υπηρεσιών, αυτό που ενδείκνυται για επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Από μια πρώτη ματιά εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε σε απλή γνώση είναι η προσπάθεια κάθε επαγγελματία να αναδείξει την τέχνη του και να την επικοινωνήσει στο χώρο του και στο διαδίκτυο με στόχο να προσελκύσει τους καταναλωτές και να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Η δυσκολία είναι κυρίως σε ότι έχει σχέση με το να καταφέρει να βρει νέους πελάτες από μια αγορά που γίνεται όλο και περισσότερο ανταγωνιστική.

 Από αυτό που θα πρέπει να ξεκινήσουμε είναι η δημιουργία μιας ταυτότητας- επωνυμίας την οποία θα επικοινωνούμε με τους καταναλωτές στην οποία συμπεριλαμβάνεται το σήμα, το προφίλ του κομμωτηρίου, ο χώρος μας σαν σημείο αναφοράς, η τέχνη μας, οι υπηρεσίες, οι καινοτομίες μας κλπ.

Είναι γενικά η εικόνα μας σαν επιχείρηση την οποία πρέπει να κατανοήσουν οι καταναλωτές και να μπορούμε να απαντήσουμε κυρίως  στην ερώτηση τους ΄γιατί να προτιμήσω την δική σου επιχείρηση’.

Επειδή οι υπηρεσίες είναι άυλες θα πρέπει να τις δώσουμε εικόνα ώστε να τις κατανοήσουν καλύτερα οι καταναλωτές, να μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς θα αγοράσουν, ποιο θα είναι το όφελος τους. Το όφελος βέβαια δεν είναι μόνο το χρηματικό κέρδος (εκπτώσεις κλπ) αλλά πως θα μεταμορφώσουν οι υπηρεσίες σε επίπεδο στυλ τους πελάτες, πως θα αισθανθούν με τις νέες αλλαγές και την εμπειρία εξυπηρέτησης που θα έχουν.

Θα πρέπει να ετοιμαστεί ο διαδικτυακός χώρος της επιχείρησης, SITE και ON LINE BOOKING και τα κανάλια προβολής μας FACEBOOK, INSTAGRAM, TIK TOK και λοιπά με τα οποία θα επικοινωνούμε με τους καταναλωτές.

Φανταστείτε εάν δεν έχουμε σωστά στήσει αυτά τα εργαλεία επικοινωνίας δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά μάρκετινγκ. Το μάρκετινγκ για να έχει επιτυχία θα πρέπει να γίνουν όλες αυτές οι απαραίτητες ενέργειες και ετοιμασίες . Η υπηρεσία μοιάζει με ένα καλό πιάτο που θα πρέπει όμως να σερβιριστεί σε κάποιο ωραίο εστιατόριο.

Χρειαζόμαστε βέβαια την βοήθεια κάποιων ειδικών για να δημιουργήσουμε μια ωραία εικόνα που θα βγάλουμε προς τα έξω. Το πιο σημαντικό όχι απλά να στήσουμε όλα αυτό τον μηχανισμό αλλά να μπορεί να ξεχωρίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό και να φορά κυρίως επιχείρηση παροχής υπηρεσιών- κομμωτήριο.

Επίσης αυτό που πρέπει να προσέξουμε ότι η δημιουργία όλων αυτών δεν φτάνει απλά την προβολή μας αλλά να μπορεί να είναι εργαλείο επικοινωνίας, ενημέρωσης και πληροφορίας με τους καταναλωτές και να μπορεί να τους προσελκύει στην επιχείρηση μας.

Πολλές φορές αναφέρουμε στις θεματολογίες μας την ανάγκη να μπορεί ένας επαγγελματίας κομμωτής να παρακολουθήσει τα PRIVET PERSONAL επιχειρηματικά σεμινάρια που θα σε καθοδηγήσουν ανάλογα.