Η υγεία στην λειτουργία της επιχείρησης σας είναι το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την επιβίωση της μακροπρόθεσμα.

Έχει να κάνει με την οργάνωση της και τον τρόπο που την μανατζάρετε.

Στις μέρες μας βλέπουμε ότι μία στις τέσσερις επιχειρήσεις κομμωτηρίων κατορθώνουν να έχουν σωστή οργάνωση και διαχείριση και να εξασφαλίζουν ανοδική πορεία.

Άσχετα εάν έχουμε παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια περί διαχείρισης και οργάνωσης εν τούτοις δεν κατορθώνουμε να είμαστε αρκετά αποτελεσματικοί γιατί δεν διαθέτουμε τα κατάλληλα εργαλεία.

Εργαλεία δεν είναι η χρήση ενός προγράμματος που μπορεί να διαθέτουμε, αλλά μια συνάρτηση του ΑΝΑΛΥΩ & ΕΛΕΓΧΩ- ΕΝΕΡΓΩ- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ .

Υγιής επιχείρηση είναι εκείνη η οποία έχει γρήγορη και επιτυχή αντίδραση στο να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της αγοράς και του ανταγωνισμού.

Έχει να κάνει με τα οικονομικά της επιχείρησης, την διαχείριση συνεργατών και την επιτυχημένη διαχείριση των πελατών που έχει σαν αποτέλεσμα την ανανέωση πελατολογίου και την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Τα εργαλεία για να το επιτύχουμε είναι η δημιουργία καινοτομίας και ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, η δημιουργία νέας κουλτούρας και προφίλ που να εμπνέει τους σύγχρονους καταναλωτές, η παρακίνηση συνεργατών και μια στρατηγική ανάπτυξης.

Οι επιχειρήσεις κομμωτηρίων που δεν προσπαθούν να δημιουργήσουν υγιές περιβάλλον οργάνωσης και διαχείρισης θα είναι σε μειονεκτική θέση τα επόμενα χρόνια και οι περισσότερες ενέργειες που θα γίνονται συνήθως θα αποτυγχάνουν.

Σημαντικό ρόλο παίζει η κουλτούρα του επαγγελματία που δεν έχει εκπαιδευτεί να βλέπει το κομμωτήριο σαν επιχείρηση, αλλά συνεχίζει να το βλέπει απλά σαν ένα επάγγελμα.

Πρέπει να στηρίξουμε την υγεία της επιχείρησης μας στην παραπάνω συνάρτηση που αναφέραμε, η οποία αποτελείται από 3 πυλώνες, την  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, την ΔΡΑΣΗ και την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Αυτούς τους 3 πυλώνες πρέπει να σχεδιάσουμε και να αναπτύξουμε σε σχέση με την καλλιτεχνική μας τεχνογνωσία.

Αξιολόγηση είναι να μπορούμε να έχουμε εξειδικευμένη ανάλυση των τομέων της επιχείρησης μας(οικονομικά- υπηρεσίες- κοστολόγηση και απόδοση προσωπικού- κοστολόγηση υπηρεσιών κλπ ).

Δράση είναι οι κατάλληλες ενέργειες που θα ανεβάσουν την επισκεψιμότητα, θα σταθεροποιήσουν τους υπάρχοντες πελάτες και θα φέρουν νέους.

Επικοινωνία  είναι ο τρόπος που κρατάμε τους υπάρχοντες πελάτες ικανοποιημένους, προβάλουμε την επιχείρηση μας και αποκτούμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην προτίμηση των καταναλωτών.

 Όλα αυτά γίνονται μέσω της τεχνογνωσίας του μάρκετινγκ υπηρεσιών σε σχέση με την τεχνολογία που έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια.

Το μάρκετινγκ ξεκινά πάντα από τους καταναλωτές. Τι κάνουν; Πού πηγαίνουν; Τι επιλέγουν; Πώς θα τους προσεγγίσω; Οι καταναλωτές δεν αποφασίζουν σήμερα με τα ίδια κριτήρια που αποφάσιζαν πριν δέκα χρόνια. Το πρώτο μέρος που επισκεπτόμαστε όταν θέλουμε να κάνουμε μια αγορά, είναι το διαδίκτυο. Η τεχνολογία λοιπόν μας ανοίγει νέα κανάλια για να προσεγγίσουμε τους καταναλωτές.