fbpx

14 ιδέες μάρκετινγκ για να βελτιώσετε την εικόνα της επιχείρησης σας

 

    1. Δημιουργήστε τις δικές σας υπηρεσίες στο κομμωτήριο

Με αυτό τον τρόπο γίνεστε περισσότερο ανταγωνιστικοί και οι καταναλωτές δεν θα σας συγκρίνουν μόνο με βάση την τιμή. Αυτό επιτυγχάνεται με το μάρκετινγκ υπηρεσιών και μπορούμε να σας βοηθήσουμε για το πως θα γίνει.

 1. Βάλτε τους ικανοποιημένους πελάτες να μιλήσουν για εσάς  

Επειδή η διαφήμιση mouth to mouth είναι η καλύτερη ζητείστε από πελάτες που είναι ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες σας να μοιραστούν την ικανοποίηση και την εμπειρία τους μέσω των social media με κάποιο βίντεο ή ανάρτηση.

 1. Διαφημιστείτε σε τοπικά μέσα μέσω αρθρογραφίας

Προσπαθήστε σε τοπικά μέσα να προβάλλεται την τέχνη σας και την επιχείρηση σας μέσω αρθρογραφίας ή προτάσεων μόδας.

 1. Κάνετε συνεργασίες

Συνεργαστείτε με άλλου είδους επιχειρήσεις αλλά επιλέξτε κάποιο επαγγελματικό τρόπο που θα φέρει αποτελέσματα σε όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις όπως η πρακτική του loyatly που φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα. (Ρωτήστε μας ).

 1. Ενεργοποιήστε το e-mail μάρκετινγκ

Ζητείστε τα e-mail των πελατών σας και επικοινωνείτε επαγγελματικά μαζί τους. Μη ξεχνάτε ότι η επαφή με τους πελάτες σας είναι σημαντική για την πιστότητα τους. Εμείς χρησιμοποιούμε με τα κομμωτήρια που συνεργαζόμαστε ένα έτοιμο και οργανωμένο σύστημα email-marketing.

 1. Αξιοποιείστε την βιτρίνα του κομμωτηρίου σας

Μη διαφημίζετε μόνο προιόντα αλλά διαφημίστε τις υπηρεσίες σας και το όφελος για τον καταναλωτή από την επιχείρηση σας. Όσοι διαθέτετε βιτρίνα αξιοποιήστε την ανάλογα, ενημερώνοντας τους καταναλωτές για την δράση της επιχείρησης σας σε μόδα, νέα εργαλεία, υπηρεσίες κλπ.  

       7. Διοργανώστε κάποια εκδήλωση- event

Είναι σημαντικό η επιλογή του event να απευθύνεται στους πελάτες που δεν κάνουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία για την οποία γίνεται το event.

Με αυτόν τον τρόπο προσελκύετε πελάτες σε υπηρεσίες που δεν κάνουν και ταυτόχρονα ενισχύετε το brand name της επιχείρησης σας.

 1. Κάντε εξειδικευμένη διαχείριση πελατολογίου

Για να μπορέσετε να το κάνετε χρειάζεται να έχετε εξειδικευμένα στατιστικά πελατολογίου που θα σας επιτρέπουν να κάνετε πιο προσωποποιημένη διαχείριση πελατών. Όσοι συνεργάζονται μαζί μας λόγω του εξειδικευμένου προγράμματος που τους παρέχουμε έχουν αυτήν τη δυνατότητα.

 1. Κάντε κάποιο ερωτηματολόγιο ανώνυμα

Με αυτό τον τρόπο θα μάθετε τι πιστεύουν οι καταναλωτές για την επιχείρηση σας. Μη περιοριστείτε μόνο σε ερωτήσεις για τον χώρο σας και αν γενικά είναι ικανοποιημένοι, αλλά ζητείστε να μάθετε πιο συγκεκριμένα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα που πιθανόν υπάρχουν.

 1. Δημιουργήστε κάποιο φυλλάδιο

Άσχετα εάν είμαστε στην εποχή της τεχνολογίας και των social media ένα φυλλάδιο είναι απαραίτητο για την ουσιαστική ενημέρωση υπαρχόντων και νέων πελατών γύρω από την τέχνη σας και τις παροχές σας.

Μη δημιουργήσετε ένα έντυπο απλά με υπηρεσίες, τιμές και τον χώρο σας αλλά προσπαθήστε να απαντήσετε στα ερωτήματα των καταναλωτών γιατί να σας εμπιστευτούν, να σας προτιμήσουν και να μείνουν πελάτες σας. (Ρωτήστε μας)

 1. Αξιοποιείστε την ρεσεψιόν σας

Όσοι έχετε ρεσεψιόν ενεργοποιείστε την κατάλληλα γιατί μπορεί να έχετε κέρδος αν  την αξιοποιήσετε σωστά.

Είναι σημαντικό να βάζουμε στόχους σε προσωπικό και ρεσεψιόν κι αυτό γίνεται πιο επαγγελματικά μέσω ειδικού προγράμματος.(Ρωτήστε μας)

 1. Δημιουργήστε ένα χώρο σαν stage στο κομμωτήριο σας

Ένα χώρο όπου θα μπορείτε να φωτογραφίζετε τις δημιουργίες σας και να τις ανεβάζετε στα social media με κάποιο back ground που θα προβάλλει την επιχείρηση σας.

 1. Δημιουργήστε την δική σας μόδα

Δείξτε στους πελάτες σας την αξία της τέχνης σας με τις δικές σας δημιουργίες και ενημερώστε τους μέσα από κάποιο φυλλάδιο 2 φορές τον χρόνο ή ηλεκτρονικά στο  e-mail τους.

 1. Γίνετε τα μοντέλα στους πελάτες σας

Επειδή αυτό που πουλάμε είναι όμορφα και υγιή μαλλιά πρέπει να το δείχνουμε πρώτοι εμείς στο κομμωτήριο μας επάνω στα κεφάλια μας δημιουργώντας συχνές αλλαγές.

 

Οι υπηρεσίες που παρέχετε προσελκύουν καταναλωτές?

Δωρεάν Video από την ενότητα Business Stories

 
 

About us

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον χώρο των επιχειρήσεων ομορφιάς – κομμωτηρίων δημιουργήσαμε μια ομάδα ικανών ανθρώπων που θα μπορεί να στηρίξει μια επιχείρηση κομμωτηρίου. (περισσότερα)

Αναλυτική αρθρογραφία

Επιχειρηματική αρθρογραφία απευθείας στο e-mail σας αποκλειστικά για επιχειρήσεις κομμωτηρίων

Κερδοφορία κομμωτηρίου

Αναρωτιέστε εάν η δική σας επιχείρηση κομμωτηρίου είναι κερδοφόρα?  Εδώ θα βρείτε την απάντηση που ψάχνετε

Οικονομική αξιολόγηση on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας και διαπιστώστε εάν αποδίδει σωστά στον οικονομικό τομέα

Αξιολόγηση υπηρεσιών on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας στον τομέα των παρεχόμενων υπηρεσιών και λάβετε άμεσα τα αποτελέσματα

Επιχειρηματική αξιολόγηση on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας και διαπιστώστε εάν είναι ανταγωνιστική στην περιοχή που δραστηριοποιείται

Επιχειρηματική αρθρογραφία

Original Hair Business
Συμβουλευτική & Διαχείριση κομμωτηρίων
Ηπείρου 15, Περαία, Θεσσαλονίκη
τηλ. 23925-01436
κιν. 6980-449191, 6980-449292
info@originalhairbusiness.com
Eπικοινωνήστε μαζί μας

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου συμφωνείτε στην χρήση cookies