fbpx

Δώστε στους πελάτες σας προσωποποιημένη ποιοτική εξυπηρέτηση, δώστε τους το κάτι περισσότερο

Στην ερώτηση που πρέπει να απαντήσουμε όλοι σαν επιχειρηματίες είναι τι είδους ποιότητα και παροχές θα πρέπει να δώσουμε στις καταναλώτριες κομμωτηρίου για να είμαστε ανταγωνιστικοί.
Ποια είναι τα standards εκείνα της προτίμησης των καταναλωτριών που θα τις κάνουν να προτιμήσουν την δική μας επιχείρηση.
Η αναφορά μας ότι διαθέτουμε την καλύτερη ποιότητα παροχών για να προσελκύσουμε την καταναλώτρια δεν είναι ο μόνος λόγος επιλογής των γιατί αυτό το θεωρούν δεδομένο, αλλά συμπεριλαμβάνει και άλλα πράγματα που τραβάνε το ενδιαφέρον της.
Ρεαλιστικά η εύρεση της καλύτερης ποιότητας για την καταναλώτρια είναι σχετική και δύσκολα αντιληπτή μεταξύ 2 καλών επιλογών γιατί συνδέεται και με άλλες παραμέτρους, όπως είναι η τιμή, ο βαθμός εξυπηρέτησης, η συμβουλευτική προσέγγιση και η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και ικανοποίηση της πελάτισσας.
Το τελευταίο ίσως είναι το πιο σημαντικό, άσχετα αν το προσπερνάμε και επικεντρωνόμαστε περισσότερο γενικά στην καλή παροχή των υπηρεσιών και δεν την προσωποποιούμε ξεχωριστά για κάθε πελάτισσα.
Η ποιότητα όπως αντιλαμβανόμαστε είναι μια πυραμίδα μικρών πραγμάτων που τοποθετούμε με σκοπό να φθάσουμε στην κορυφή, όπου βρίσκεται η ικανοποίηση του πελάτη σε προσωπικό επίπεδο όπως ακριβώς θα την αντιληφθεί εκείνος.
Την πυραμίδα αυτή αποτελούν η χρήση των επαγγελματικών προϊόντων, η καλή εξυπηρέτηση, η γνώση της πώλησης και επικοινωνίας της υπηρεσίας, η συμβουλευτική καθοδήγηση για την συνέχιση του αποτελέσματος και τέλος η ταύτιση του αποτελέσματος με τα θέλω του συγκεκριμένου πελάτη για να είναι προσωποποιημένη.
Η γνώση της προσωπολογίας και της χρωματολογίας σε σχέση με τον χρωματότυπο είναι μερικά στοιχεία που κάνουν τις υπηρεσίες μας πιο personal identity.
Επίσης η τιμή συμβάλλει στην αξιολόγηση της υπηρεσίας όταν μπορεί να ταυτιστεί με το αποτέλεσμα και την κοινή λογική των τιμών της αγοράς.
Υπάρχουν όμως και υπερβολές όπως όταν προβάλλονται υπηρεσίες με πολύ φθηνές τιμές με τα καλύτερα προϊόντα χρήσης και ποιότητας υψηλών προδιαγραφών.
Σε αυτή την περίπτωση ο καταναλωτής σκέφτεται ότι κάτι δεν πάει καλά γιατί έχει εκπαιδευτεί στην λογική ‘ότι δίνεις παίρνεις’ ειδικά όταν πρόκειται για παροχή υπηρεσιών.
Η αγορά έγινε δύσκολη και πολύ απαιτητική και χρειάζονται πολλά πράγματα για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και κυρίως να δουλέψουμε σε πιο προσωποποιημένες υπηρεσίες για τις πελάτισσες μας.
Πρέπει να μελετήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο για το τι υπηρεσίες θέλουμε να παρέχουμε και πως θα τις επικοινωνούμε με τους καταναλωτές.
Τέλος θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως θα σταθεροποιήσουμε τις πελάτισσες μας, πως θα γίνουμε ελκυστικοί στα μάτια των καταναλωτών και να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί να έρθει στο δικό μας κομμωτήριο.
Πρέπει να μάθουμε πώς να μπαίνουμε στην ψυχολογία της κάθε πελάτισσας και να γινόμαστε ο ψυχολόγος των μαλλιών και της διάθεσης της, να μάθουμε να συμβουλεύουμε, να συμβουλεύουμε και να ξανά συμβουλεύουμε και τέλος να γνωρίσουμε πως θα φτιάξουμε το brand name της επιχείρησης μας γιατί μόνο εάν μπούμε στο μυαλό των καταναλωτών και καθιερωθούμε θα παραμείνουμε στο προσκήνιο τα επόμενα χρόνια ανταγωνιστικοί.
Ο σημερινός επαγγελματίας κομμωτής δυστυχώς έχει πολλά στο κεφάλι του για να ασχοληθεί περισσότερο με το μάρκετινγκ για να εξελίξει την ποιότητα των υπηρεσιών του και να δημιουργήσει ένα team με ετοιμοπόλεμους συνεργάτες ώστε να είναι ανταγωνιστικός.
Η επιχείρηση κομμωτηρίου έγινε μια δύσκολη μορφή επιχείρησης επειδή συνδυάζει όχι μόνο τέχνη, αλλά ταυτόχρονα διαχείριση, μάνατζμεντ, μάρκετινγκ και επικοινωνία.

 

Οι υπηρεσίες που παρέχετε προσελκύουν καταναλωτές?

Δωρεάν Video από την ενότητα Business Stories

 
 

About us

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον χώρο των επιχειρήσεων ομορφιάς – κομμωτηρίων δημιουργήσαμε μια ομάδα ικανών ανθρώπων που θα μπορεί να στηρίξει μια επιχείρηση κομμωτηρίου. (περισσότερα)

Αναλυτική αρθρογραφία

Επιχειρηματική αρθρογραφία απευθείας στο e-mail σας αποκλειστικά για επιχειρήσεις κομμωτηρίων

Κερδοφορία κομμωτηρίου

Αναρωτιέστε εάν η δική σας επιχείρηση κομμωτηρίου είναι κερδοφόρα?  Εδώ θα βρείτε την απάντηση που ψάχνετε

Οικονομική αξιολόγηση on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας και διαπιστώστε εάν αποδίδει σωστά στον οικονομικό τομέα

Αξιολόγηση υπηρεσιών on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας στον τομέα των παρεχόμενων υπηρεσιών και λάβετε άμεσα τα αποτελέσματα

Επιχειρηματική αξιολόγηση on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας και διαπιστώστε εάν είναι ανταγωνιστική στην περιοχή που δραστηριοποιείται

Επιχειρηματική αρθρογραφία

Original Hair Business
Συμβουλευτική & Διαχείριση κομμωτηρίων
Ηπείρου 15, Περαία, Θεσσαλονίκη
τηλ. 23925-01436
κιν. 6980-449191, 6980-449292
info@originalhairbusiness.com
Eπικοινωνήστε μαζί μας

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου συμφωνείτε στην χρήση cookies