fbpx

Πως η υπηρεσία βαφής μπορεί να γίνει εργαλείο ανάπτυξης για την επιχείρηση κομμωτηρίου

Η υπηρεσία βαφής είναι πηγή κερδοφορίας για μια επιχείρηση κομμωτηρίου γιατί βοηθά στην αύξηση του μέσου όρους αξίας επίσκεψης και στην πιο συχνή επισκεψημότητα της πελάτισσας στο κομμωτήριο εφόσον γίνεται όπως πρέπει κάθε 30-35 ημέρες
Αυτό ισχύει στην περίπτωση που η τιμή της βαφής είναι σωστά κοστολογημένη σε σχέση με την τιμή αγοράς της και σε σχέση με τα έξοδα της επιχείρησης ώστε να αφήνει κέρδος. Άρα η τιμή της υπηρεσίας δεν είναι στάνταρ για κάθε επιχείρηση.
Πολλοί επαγγελματίες βλέπουν συνήθως την τιμή της υπηρεσίας βαφής που θα βάλουν στο κομμωτήριο τους σε σχέση με τις υπάρχουσες τιμές του ανταγωνισμού γύρω τους και θεωρούν ότι αγοράζοντας μια βαφή πιο φθηνή έχουν την πολυτέλεια να ρίξουν και την τιμή της υπηρεσίας.
Πραγματικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο και είναι το λάθος που βάζει πολλές επιχειρήσεις κομμωτηρίων σε περιπέτειες οικονομικά αλλά και σε επίπεδο προσέλκυσης πελατών.
Πρώτα από όλα η τιμή που πρέπει να ορίσουμε για το κομμωτήριο μας σαφώς και πρέπει να εξαρτάται και από τον γύρω ανταγωνισμό, αλλά αφού πρώτα γνωρίζουμε την κοστολογημένη τιμή που πρέπει να έχουμε εμείς σαν επιχείρηση.
Από εκεί και πέρα βλέπουμε το θέμα του ανταγωνισμού με την βοήθεια του μάρκετινγκ υπηρεσιών, δηλαδή πως με αυτή την τιμή μπορούμε να προσελκύσουμε καταναλωτές, πως θα βάλουμε προστιθέμενη αξία και θα διαφοροποιήσουμε την αξία της δικής μας υπηρεσίας βαφής στα μάτια τους.
Επομένως η προσπάθεια να έχουμε μια χαμηλή τιμή για να προσελκύουμε καταναλωτές, που όμως δεν μας αφήνει περιθώρια κέρδους είναι άστοχη επιχειρηματικά.
Επίσης η λογική να αγοράσω κάτι πιο φθηνό δεν βοηθά στην πραγματικότητα οικονομικά την επιχείρηση γιατί το ζητούμενο δεν είναι η πώληση των αγορασμένων σωληναρίων σε πελάτες με σκοπό το κέρδος, αλλά η πώληση της υπηρεσίας στους καταναλωτές.
Επειδή μιλάμε για παροχή υπηρεσίας οι καταναλωτές ενδιαφέρονται τελικά περισσότερο για την ασφάλεια, την ποιότητα και το αποτέλεσμα στα μαλλιά τους και δεύτερον για την τιμή της υπηρεσίας.
Αυτό που πρέπει να κάνουν οι επαγγελματίες κομμωτές είναι να βρούνε πως μπορεί να βοηθηθούνε από την συνεργαζόμενη εταιρεία που τους προμηθεύει τις βαφές με σεμινάρια και τεχνογνωσία που θα δώσει αξία στην υπηρεσία βαφής που παρέχουν, αλλά και το είδος της βαφής που μπορεί να τους φέρει σε πλεονεκτική θέση σαν επαγγελματίες στην προσέλκυση καταναλωτών.
Σε αυτό θα πρέπει ο επαγγελματίας κομμωτής να προσθέσει την εξειδίκευση του σαν καλλιτέχνης και το μάρκετινγκ ώστε να προβάλει και να διαφοροποιήσει καλύτερα την δική του επιχείρηση.
Ο όρος πολλών επιχειρήσεων κομμωτηρίων που συστήνονται σαν εξειδικευμένοι colorist αποκτά πραγματικά αξία εάν δηλωθεί και το τελικό όφελος του καταναλωτή για την παρεχόμενη υπηρεσία. Μη δηλώνετε απλά την εξειδίκευση σας, αλλά δηλώστε και το όφελος που θα έχει η καταναλώτρια. To ζητούμενο δεν είναι μόνο πόσο καλά βάφετε αλλά και πως θα πάει αυτή η πληροφορία στις καταναλώτριες και κυρίως σε αυτές που δεν είναι πελάτισσες μας αλλά απλά προσπερνάνε την δική μας επιχείρηση.
Η καταναλώτρια πρέπει να γνωρίζει την διαφορά της υπηρεσίας βαφής που παρέχετε σαν ποιότητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και όχι να σας συγκρίνει μόνο σε σχέση με την τιμή.
Τέλος η αναφορά για τον ανταγωνισμό που προκύπτει από τις πολύ φθηνές υπηρεσίες βαφής από επιχειρήσεις κομμωτηρίων, που ενώ πουλάνε φθηνά δεν πείθουν για την ποιότητα της υπηρεσίας, γιατί απλά η καταναλώτρια αισθάνεται ότι δεν γνωρίζει τι μπαίνει στο κεφάλι της με αποτέλεσμα να μην έχουν τον αριθμό των υπηρεσιών βαφής που θα ήθελαν, έχει τον ίδιο προβληματισμό με αυτό που συμβαίνει με τις επιχειρήσεις κομμωτηρίων που ενώ έχουν ακριβές τιμές, πρέπει να πείσουν τις καταναλώτριες ότι η τιμή που πουλάνε είναι λογική για να τις προσελκύσουν.
Ευτυχώς η δυστυχώς η παροχή υπηρεσιών δεν είναι λιανική πώληση και η τιμή της υπηρεσίας βαφής εξαρτάται και από άλλους παράγοντες που συνθέτουν την αξία της στα μάτια των καταναλωτριών.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το κομμωτήριο δεν είναι ένας απλά καλλιτεχνικός χώρος όπως ήταν κάποτε αλλά μια δύσκολη μορφή επιχείρησης που χρειάζεται πολύ περισσότερα πράγματα για να υπάρχει, να δίνει κέρδη και να αξιώνει την πορεία μας σαν επαγγελματίες καλλιτέχνες και επιχειρηματίες
Τέτοια ζητήματα και προβληματισμούς επιλύουμε στις συνεργασίες μας με τις επιχειρήσεις κομμωτηρίων γιατί ο στόχος μας είναι η επιχείρηση που διαφοροποιείται στα μάτια των καταναλωτριών και είναι πετυχημένες και κερδοφόρες

 

Οι υπηρεσίες που παρέχετε προσελκύουν καταναλωτές?

Δωρεάν Video από την ενότητα Business Stories

 
 

About us

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον χώρο των επιχειρήσεων ομορφιάς – κομμωτηρίων δημιουργήσαμε μια ομάδα ικανών ανθρώπων που θα μπορεί να στηρίξει μια επιχείρηση κομμωτηρίου. (περισσότερα)

Αναλυτική αρθρογραφία

Επιχειρηματική αρθρογραφία απευθείας στο e-mail σας αποκλειστικά για επιχειρήσεις κομμωτηρίων

Κερδοφορία κομμωτηρίου

Αναρωτιέστε εάν η δική σας επιχείρηση κομμωτηρίου είναι κερδοφόρα?  Εδώ θα βρείτε την απάντηση που ψάχνετε

Οικονομική αξιολόγηση on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας και διαπιστώστε εάν αποδίδει σωστά στον οικονομικό τομέα

Αξιολόγηση υπηρεσιών on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας στον τομέα των παρεχόμενων υπηρεσιών και λάβετε άμεσα τα αποτελέσματα

Επιχειρηματική αξιολόγηση on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας και διαπιστώστε εάν είναι ανταγωνιστική στην περιοχή που δραστηριοποιείται

Επιχειρηματική αρθρογραφία

Original Hair Business
Συμβουλευτική & Διαχείριση κομμωτηρίων
Ηπείρου 15, Περαία, Θεσσαλονίκη
τηλ. 23925-01436
κιν. 6980-449191, 6980-449292
info@originalhairbusiness.com
Eπικοινωνήστε μαζί μας

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου συμφωνείτε στην χρήση cookies