fbpx

ΘΕΛΩ ΝΕΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ !!!

 ΘΕΛΩ ΝΕΟΥΣ  ΠΕΛΑΤΕΣ!!

Πιστεύω ότι είναι η προσδοκία κάθε επαγγελματία παροχής υπηρεσιών, μια προσδοκία που στις μέρες της κρίσης και του μεγάλου ανταγωνισμού, γίνετε ολοένα και περισσότερο ανάγκη για κάθε επιχειρηματία κομμωτή.

Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες κομμωτές πάνω σε αυτή την κατεύθυνση μέσα από την τεχνογνωσία του μάρκετινγκ υπηρεσιών.

Οι νέοι πελάτες δυστυχώς δεν έρχονται στο κομμωτήριο μας, από διάφορες ενέργειες που προσπαθούμε να κάνουμε περιστασιακά και κυρίως μέσα από την λογική των προσφορών και χαμηλών τιμών, γιατί ήδη αυτό το βρίσκουν και από τις επιχειρήσεις κομμωτηρίων που ήδη επισκέπτονται και γενικά όπου στρέψουν το βλέμμα τους.

Δεν είναι δέλεαρ για ένα καταναλωτή μια προσφορά και μια χαμηλή τιμή για να αλλάξει κομμωτήριο.

Αυτό ίσως ισχύει μόνο για μια ομάδα καταναλωτών οι οποίοι περιφέρονται μεταξύ ελεύθερων επαγγελματιών και κομμωτηρίων που κάνουν μεγάλες παροχές, οι οποίοι είναι περίπου το 25% των καταναλωτριών και δυστυχώς δεν γίνονται μόνιμες  πελάτισσες κανενός κομμωτηρίου.

Ας δούμε όμως τι χρειάζεται η πραγματική καταναλώτρια κομμωτηρίου για να γίνει πιστή  σε ένα κομμωτήριο και τι μπορεί να της τραβήξει την προσοχή.

Μία γυναίκα καταναλώτρια χρειάζεται να νοιώσει πρώτα από όλα ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον επαγγελματία που θα επισκεφθεί.

Αυτή η ασφάλεια δημιουργείται από το brand name που χτίζει μια επιχείρηση κομμωτηρίου, από τα οφέλη που θα αντλήσει η καταναλώτρια, όχι για μια φορά, αλλά διαχρονικά, έτσι ώστε να πάρει την απόφαση ότι το επόμενο διάστημα αξίζει να εμπιστευθεί τον συγκεκριμένο επαγγελματία και την συγκεκριμένη επιχείρηση κομμωτηρίου.

Λαμβάνει υπόψη της τα πάντα από την επιχείρηση, το προφίλ του, την εικόνα γενικά της επιχείρησης, πως διαφημίζεται και τι μπορεί να παρέχει.

Άρα οι διάφορες ενέργειες που γίνονται κατά διαστήματα δεν ωφελούν την είσοδο νέων πελατών, αλλά κυρίως περαστικών, θα λέγαμε καταναλωτών.

Θα το διαπιστώσουμε δε αυτό, αν παρακολουθούσαμε το ποσοστό εισόδου νέων πελατών σε σχέση με αυτούς που γίνονται τελικά πιστοί.

Οι περισσότεροι λοιπόν μπορεί να έρχονται, να μας δοκιμάζουν και τέλος ξανά να επιστρέφουν στην παλιά επιχείρηση μέχρι να βρούνε τον επαγγελματία εκείνο όπου θα μείνουν πιστοί.

Εκείνο που λείπει και χρειάζεται για μια επιχείρηση κομμωτηρίου είναι να δημιουργήσει ένα σταθερό επιχειρηματικό project το οποίο να λειτουργεί προς την κατεύθυνση του χτισίματος ονόματος της επιχείρησης στην περιοχή που βρίσκεται, στην σταθεροποίηση των πελατών του μέσα από μια ενιαία και διαχρονική οικονομική πολιτική που να κάνει τους πελάτες να αισθάνονται κερδισμένοι, στην εκπαίδευση των πελατών του για την ποιότητα των παροχών που προσφέρει και στην συνεχή επικοινωνία με αυτούς.

Αυτό χτίζει σταδιακά πιστό και καλό πελατολόγιο, που εμπιστεύεται το κομμωτήριο και φέρνει νέους πελάτες λειτουργώντας αποτελεσματικά το σύστημα των συστάσεων μέσα από αυτή την λογική.

Αυτό είναι το αδύνατο σημείο των περισσότερων επιχειρήσεων κομμωτηρίων, δηλαδή η αδυναμία να έχουν ένα υγιές και καλό πελατολόγιο.

Υγιές πελατολόγιο σημαίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών που οι επισκέψεις τους να κρατούν την επιχείρηση βιώσιμη και κερδοφόρα.

Πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο σταθερό project ανάπτυξης για την επιχείρηση μας, με τους κατάλληλους συνεργάτες, πάνω στο οποίο θα επενδύσουμε τα επόμενα χρόνια και το οποίο θα μας οδηγήσει σταδιακά σε επιτυχίες και καταξίωση.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο και τίποτε δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη, απλά χρειάζεται οργάνωση, σωστή διαχείριση, σωστή προβολή της επιχείρησης μας, παρακολούθηση και ειδικές ενέργειες που θα μας αποδίδουν σταδιακά και θα χτίζουν το όνομα μας.

Εμείς σαν Original hair business, έχουμε δημιουργήσει ένα τέτοιο σύστημα ανάπτυξης για επιχειρήσεις κομμωτηρίων και διαπιστώνουμε τελικά εδώ και 6 έτη ότι είναι ο μόνος δρόμος για την σταθεροποίηση και αναβάθμιση κάθε κομμωτηρίου.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας δείξουμε πως μια επιχείρηση κομμωτηρίου μπορεί να δημιουργήσει ένα σταθερό project ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

 

 

 

Οι υπηρεσίες που παρέχετε προσελκύουν καταναλωτές?

Δωρεάν Video από την ενότητα Business Stories

 

Αποκλειστικά για επιχειρήσεις κομμωτηρίων

Αφήνοντας το email σας έχετε πρόσβαση στα business stories
Τα business stories είναι επιχειρηματικά εκπαιδευτικα βίντεο με θέματα που αφορούν κάθε επαγγελματία κομμωτή

 

About us

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον χώρο των επιχειρήσεων ομορφιάς – κομμωτηρίων δημιουργήσαμε μια ομάδα ικανών ανθρώπων που θα μπορεί να στηρίξει μια επιχείρηση κομμωτηρίου. (περισσότερα)

Αναλυτική αρθρογραφία

Επιχειρηματική αρθρογραφία απευθείας στο e-mail σας αποκλειστικά για επιχειρήσεις κομμωτηρίων

Κερδοφορία κομμωτηρίου

Αναρωτιέστε εάν η δική σας επιχείρηση κομμωτηρίου είναι κερδοφόρα?  Εδώ θα βρείτε την απάντηση που ψάχνετε

Οικονομική αξιολόγηση on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας και διαπιστώστε εάν αποδίδει σωστά στον οικονομικό τομέα

Αξιολόγηση υπηρεσιών on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας στον τομέα των παρεχόμενων υπηρεσιών και λάβετε άμεσα τα αποτελέσματα

Επιχειρηματική αξιολόγηση on-line

Αξιολογήστε την επιχείρηση σας και διαπιστώστε εάν είναι ανταγωνιστική στην περιοχή που δραστηριοποιείται

Επιχειρηματική αρθρογραφία

Original Hair Business
Συμβουλευτική & Διαχείριση κομμωτηρίων
Ηπείρου 15, Περαία, Θεσσαλονίκη
τηλ. 23925-01436
κιν. 6980-449191, 6980-449292
info@originalhairbusiness.com
Eπικοινωνήστε μαζί μας

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου συμφωνείτε στην χρήση cookies